Home Prezentare Despre RoMetEx

Despre RoMetEx

Asociația pentru Monitorizarea de Fenomene Meteorologice Severe, un nume lung pentru o idee simplă: o echipă care vrea să urmărească și să înteleagă unde și de ce apar fenomenele meteorologice severe pe teritoriul României. Pe scurt, s-ar putea zice: o echipa ROmânească, care dorește să studieze METeorologia EXtremă. De aici vine prescurtarea RoMetEx.

Sperăm să nu se înțeleagă faptul că suntem oameni nebuni pentru că ne avântăm în mijlocul furtunilor sau al viscolelor. Noi suntem doar oameni pentru care frumosul înseamnă a descoperi și a admira extremele naturii. Membrii RoMetEx sunt din domenii variate, dar  au în comun acestă pasiune mai ciudată. În principal, sunt studenți care doresc să studieze acest domeniu, iar  necesara susținere morală și educațională este oferită de specialiști recunoscuți la nivel internațional în domeniul meteorologiei extreme.

Momentan, principalele obiective ale echipei RoMetEx  sunt conștientizarea atât de către specialiști, cât și de cei neavizați a faptului că fenomenele meteorologice severe există în România și trebuie luate în serios. Un alt obiectiv de o importanță la fel de mare constă în materializarea activităților asociației în studii, articole sau diverse materiale științifice despre fenomenele meteorologice periculoase, care pot afecta România. Astfel, sperăm să putem ajuta la înțelegerea modului lor de formare și la îmbunătățirea prognozelor și avertizărilor emise de instituțiile de specialitate.

Echipa RoMetEx

Înapoi la prima pagina