Home Prezentare Membri Membri Activi

Membri Activi

Nucuță Călin – din Brad, Țara Zarandului, absolvent al Facultății de Geografie din Cluj. Interesul pentru meteorologie a început odată cu fotografiatul  fulgerelor, cu un aparat vechi pe film, manual, Fujica ST,
și vorba lui David O. Stillings “from the first shot i was hooked”, apoi restul a venit de la sine. Momentan, sunt foarte pasionat (obsedat) de domeniul meteorologiei severe și am visuri mari în privința  unei fotografii sau filmări unice în lume, care încă se lasă așteptată… În rest, sunt o persoană activă care încearcă să nu scape nici un moment frumos al vieții, fie că e liniștea și frumusețea din vârful muntelui, fie că e zgomotul tunetelor sub o supercelulă tornadică monstruoasă. Alte pasiuni: toate sporturile care implică urcatul sau coborâtul  pe o coarda, între care speologia ocupă un loc special, ieșitul pe munte, mountain bike-ul, natura în general, fotografia, chitara, Zeppelin și multe alte lucruri mai mărunte.
Obsesii: fotografia de fulgere, vânătoarea de furtuni, călătoriile pe două roți.
Președinte,
Șeful Departamentului Financiar,
Șeful Departamentului de Relații Publice și Resurse Umane
————————————————————————————————————————————————————
Gabriel Bulgăr – profesia meteorolog. Lucrez la Stația meteo din Deva, oraș în care și locuiesc. Sunt absolvent al Facultății de Geografie din cadrul Univ. “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, specialitatea meteo-hidro. Am lucrat pentru o perioadă scurtă de timp ca meteorolog prognozist de nowcasting în cadrul Centrului Meteorologic Regional “Transilvania-Nord” Cluj-Napoca.
Am fost fascinat încă din copilărie de dezlănțuirea naturii pe perioada verii, cu toate fenomenele specifice ei, mai ales de fulgere. Aceste fenomene și-au pus amprenta treptat, devenind o veritabilă pasiune, încât m-am hotarât să le studiez și să devin meteorolog.
Alte pasiuni: ciclism, drumețiile în natură, muzica, Dumnezeu.
Secretar general, Vicepreședinte
————————————————————————————————————————————————–
Buțiu Cătălin – absolvent al Facultăți de Fizică și Matematică-Informatică din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” , Cluj-Napoca. Spre deosebire de mulți dintre noi, în timpul copilăriei eu nu am manifestat o pasiune deosebită față de meteorologie, chiar dacă spectacolul luminos al furtunilor de vară mă impresiona încă de la o vârstă fragedă. Totul s-a schimbat în timpul adolescenței , când meteorologia a devenit treptat un hobby și pentru mine. Și întrucat aveam ceva teren de “recuperat” , atracția față de fenomenele meteo extreme mi-a crescut exponențial aș zice în ultimii ani, încurajat fiind și de interacțiunea cu alte persoane ce aveau preocupări asemănătoare . Nici acum nu am elucidat misterul orientării mele către acest domeniu excepțional, care este meteorologia extremă. Tind să cred că lipsa monotoniei la nivelul acestei științe, precum și interesul meu general față de  extrem și senzațional, au fost factorii decisivi în alegerea drumului în viață. Și de ce spun asta? Deoarece doresc să continui și să materializez această pasiune într-o carieră în domeniu, cu atât mai mult cu cât am unele înclinații spre știintele exacte .
Sunt extrem de curios și dornic să studiez și mecanismele care stau în spatele acestor fenomene meteorologice severe, realizând că numai astfel voi avea șansele să fiu “la locul potrivit și la timpul potrivit”.
Alte hobbyuri ? Aș enumera drumețiile, matematica, arta digitală, multimedia, computerele în general, chiar și jocurile video atunci când timpul îmi mai permite.
Șeful Departamentului de Observare a Fenomenelor Meteorologice Severe
Șeful Departamentului de Monitorizare a Fenomenelor Meteorologice Severe
———————————————————————————————————————————————————
Ștefan Leahu – student la UBB Cluj, Facultatea de Geografie, secția hidrologie-meteorologie. Originar din Deva. Fascinat de fenomenele meteo extreme, în special de cele asociate formațiunilor convective. Alte pasiuni: muzica, literatura (în special cea SF), aviația, drumețiile, fotografia.
Șeful Departamentului de Evaluare a Fenomenelor Meteorologice Severe
————————————————————————————————————————————————-
Oană Liviu – asistent cercetator in cadrul Departamentului de Matematica si Informatica al Universitatii din Timisoara si absolvent al masteratului de GIS din cadrul Departamentului de Geografie al aceleiasi universitati.
Încă de mic am manifestat o pasiune pentru meteorologie și fenomenele meteorologice cat si pentru informatica. Pe langă pasiunea față de meteorologie, mă mai intereseaza drumețiile (pe munte), excursiile, speologia și distracția.
Șeful Departamentului de Marketing
—————————————————————————————————————————————–
Mă numesc Boros Zoltan, sunt din Oradea. Am făcut facultatea aici în Oradea, la secția Biologie-Chimie.
Pasiunea mea față de fenomenele meteo severe a început în 2002, când m-a prins o furtună puternică în timpul unui concert în aer liber. În 2006 am cumpărat o camera video cu care am început să filmez evenimente meteo. Acum 2 ani am început să fac și timelapse-uri. Tot acum 2 ani, am început să învăț (în mod autodidact) știința meteorologiei. În viitor am multe planuri ambițioase, unul dintre aceasta este să devin un vânător de furtuni și fulgere adevarăt. Fenomenele meteo preferate sunt furtunile puternice și ninsorile. Alte pasiuni: calea ferată, trenuri și trenulețe (modelism), călătorii, fotografie, filmare, editare, ciclism și multe altele…
—————————————————————————————————————————————-
Răzvan Neagu –  student la UVT Timişoara, la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, pe domeniul Geografie. Sunt din Făget, judeţul Timiş.
Interesul pentru fenomenele extreme a început în anul 2011, an în care am și inceput să documentez foto/video aceste fenomene. Pe viitor vreau să mă implic mai mult în ceea ce însemnă “vânătoarea de furtuni” cu dorința de a surprinde cadre cât mai reușite cu fulgere , structuri noroase, şi altele.
Alte pasiuni : Dumnezeu, Fotografia, Ciclismul, etc
—————————————————————————————————————————————-
Tudor Palela – Sunt din municipiul Galati, absolvent al Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti, Master Climatologie-Hidrologie. Am fost pasionat inca de mic atat de geografie, cat mai ales de fenomenele din atmosfera. Inainte de internet, studiile si micile prognoze se bazau pe interpretarea culorii cerului si a tipurilor de nori. Evident, ca si pe multi altii, fenomenele extreme (atat cele din timpul verii cat si cele din timpul iernii) m-au atras in mod deosebit. Pe langa meteorologie, mai sunt pasionat de muzica si de drumetiile montane.