Home Materiale Educaționale Site-uri meteo educaționale

Site-uri meteo educaționale

MetEd este un site care conține multe module educaționale, având ca și subiecte domenii ale meteorologiei.  Fiecare dintre domeniile care se găsesc pe site are mai multe module structurate în funcție de cunoștințele pe care utilizatorul le are despre acel domeniu. Astfel, pentru începători sunt recomandate modulele educaționale de inițiere, marcate cu 1 înaintea titlului  (fig 1) în domeniul de interes.

Fig. 1 Modul educational de initiere

Între domeniile care se găsesc pe MetEd, Meteorologie Convectivă este cel care ne interesează pe noi și cuprinde toate elemetele de început în înțelegerea fenomenelor meteorologice severe. Este recomandat ca pentru prima dată să se realizeze parcurgerea tuturor modulelor de inițiere, apoi parcurgerea celorlate.

De asemenea, este important să se parcurgă și module educaționale din alte domenii, deoarece foarte multe dintre domeniile prezentate pe acest site sunt interelaționate. De exemplu, domeniile legate de utilizarea Satelitului sau Radarului, în Meteorologie sunt foarte importante în Meteorologie Convectivă.

Pentru parcurgerea acestor module este necesară o înregistrare gratuită pe site și înainte de accesare trebuie să fii logat.

Site- ul are următoarea adresă: http://www.meted.ucar.edu/index.htm

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

The Weather Prediction este un alt site în care se găsesc foarte multe materiale atât despre a fenomenele meteo severe specifice anotimpului rece, cât și despre cele din sezonul cald.  Structura site-ului este foarte simplă, în tabelul din prima pagină fiind structurate informații legate de meteorologie pe diferite nivele de cunoaștere, mergând de la informații generale (în coloanele din partea stangă) la informații particulare, care necesită un nivel mai ridicat de pregătire (în coloanele din partea dreaptă).

Site-ul are următoarea adresa: http://theweatherprediction.com/

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

Advanced Warning Operations Course realizat de Serviciul Meteorologic Național al Statelor Unite, este un alt curs util în studiul Meteorologiei Severe, dar acesta necesită un nivel de cunoștințe despre fenomene meteorologice sevre mai ridicat.  Se referă atât la  fenomenele meteo severe specifice iernii, cât și celor de vară.

Site- ul are următoarea adresă: http://www.wdtb.noaa.gov/courses/awoc/index.html

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*